Friday, April 27

Deep fried beef sausage

This Friday lunch should be special and we made it special! After 4 months being here in HK we couldn't resist it anymore and had to get a deep fried beef sausage aka Frikandel in Dutch. Luckily there is one - yes, just only one - Dutch restaurant here in HK where they have it. So we left the office a tiny bit earlier to head towards Central to get to the restaurant next to the SoHo escalater.

Of course there were only Dutch people, but stangely enough no Dutch waiters or chefs. In that small but cosy place we both ordered our broodje frikandel and broodje kroket. It was of course served with mayonnaise, Heinz ketchup, unions and mustard. Delicious and so good to have. I almost felt like being back in The Netherlands. :-)

Dutch:

Deze vrijdag moest een speciale lunch worden en dat hebben we er ook van gemaakt. Na 4 maanden hier in HK te zijn, konden we het niet meer aan en moesten we een frikandel zien te krijgen. Gelukkig is er een Nederlands restaurant - jawel, slechts één - hier in HK waar ze precies dat hebben. Dus we zijn een tikkie eerder van 't kantoor vertrokken om richting Central te gaan en daar langs de SoHo roltrap het restaurant te vinden.

Natuurlijk waren er alleen Nederlanders, maar gek genoeg uitsluitend Chinese bediening. In dat kleine maar gezellige restaurantje hebben we onze broodjes kroket en frikandel besteld. Natuurlijk geserveerd met mayo, Heinz, uitjes en mosterd. Heerlijk en fijn om dat weer te eten. Het voelde haast of ik weer in Nederland terug was. :-)

1 comment:

  1. Ha heren,

    Het is dat we geen vlees in mogen voeren anders konden we wat frikadellen meenemen half mei ;)

    Gr, Gert-Jan,

    ReplyDelete