Hot Pot
After a lot of planning, postponing and rescheduling it was finally done, we would have a hot pot with my pen pal Wallis. I met her months ago and since that time we've been e-mailing a lot. It's fun, because she's a local (Hongkongnese) and knows a lot of Hong Kong. One of our conversations turned to the subject hot pot, and we both thought it was a great opportunity to see each other again, since it had been such a long time ago we met. So she knew the restaurant, and I had to fetch some friend to join along. Arranging this was harder than I expected, but Friday one week ago it was settled and we could finally have our hot pot. It was great!
Dutch:
Na een hoop geplan, verschuiven en gedoe was het eindelijk zo ver, we zouden een hot pot hebben met mijn penvriendin Wallis. I heb haar een paar maanden geleden ontmoet, en sinds die tijd hebben we een hoop liggen e-mailen. Erg leuk, want ze is een lokale (Hongkongnees) en weet een hoop van Hong Kong. Een van onze gesprekken ging op een gegeven over op het onderwerp hot pot, en ons leek het een mooie gelegenheid om elkaar weer eens te zien, gezien dat alweer een behoorlijke tijd geleden was na onze ontmoeting. Zij wist het restaurant en zo kon ik voor de nodige vrienden zorgen. Het regelen was moeilijker dan ik dacht, maar uiteindelijk is het me gelukt en we konden eindelijk vrijdag een week geleden de hot pot houden. En het was geweldig!
In de foto hierboven kun je van links naar rechts zien: Dennis, ikzelf, Eva, Adam, Wallis en Patrick. We zitten allemaal om de tafel met daarin in het midden de hot pot. Het is echt niet meer dan een pot met kokend water. Onze was verdeeld in twee stukken, een met scherpe saus voor de durvers en een met een wat mildere voor de mietjes. Nadat mijn mond kapotgeschroeid was van de pittigheid kon ik eindelijk normaal van het eten uit het pittige deel genieten. Het is erg eenvoudig, schep je vlees, groente of vis op en leg deze in het kokende water en wacht terwijl je geniet van een kopje thee of in ons geval, sake. De pot was verder gevuld met ander vlees en goente en dat kon je net als de rest gewoon uit de pot scheppen en opeten als je hongerig bent of als het gaar is. Ja, het is inderdaad een beetje zoals het fondue bekend bij de Nederlandse lezers. Erg lekker en zeker de moeite waard voor een tweede keer! :-)
No comments:
Post a Comment