Saturday, January 13

Het mysterie van de opgemaakte bedden

Als eerste wil ik even zeggen dat we eindelijk internet in het apartement hebben. We hebben nog wat probleempjes met het wireless, maar als 2 IT-ers moeten we dat toch eigenlijk wel op kunnen lossen :P. Het surfen naar websites buiten Azie, gaat echter nog wat traag. Dit is waarschijnlijk omdat er 2 weken terug een aardbeving is geweest, waarbij een aantal belangrijke internetkabels die op de zeebodem liggen kapot zijn gegaan.

Maar nu: Het mysterie van de opgemaakte bedden...
Toen wij donderdagavond thuis kwamen, waren we een beetje verbaasd, het apartement zag er zo netjes uit, mijn bed was opgemaakt, en ik kon me niet echt herinneren dat ik dat zelf had gedaan. Bart was ook niet zo vriendelijk geweest om mijn bed op te maken ;), dus ja, wie kon dat dan geweest zijn.. Niet dat we het erg vonden, want we zaten nu met een mooi schoon en opgeruimd apartement. Na wat navraag gedaan te hebben bij de front desk, blijkt dat er ook 2 keer in de week schoon wordt gemaakt. Eigenlijk wel heel erg luxe, maar ons hoor je er niet over klagen :). Dit scheelt ons weer een stofzuiger, en een hoop poetsmateriaal. We doen overigens wel onze eigen was, we moeten alleen nog een strijkplank met strijkijzer aanschaffen, want nu lopen we in gekreukte kleren rond, die overigens nog wel allemaal hun orginele kleur en grootte hebben, dus onze was- en droog skills zijn uitstekend :P.

Maar we hebben nog meer gedaan de afgelopen dagen, dan ons verbazen over het mooie en schone apartement. Gisterenavond zijn we eens goed wezen stappen. We zijn begonnen met het eten van Mexicaanse chili con carne, met daarbij lekkere margarita's. Dit hebben we gedaan in de Algarve bar in Lang Kwai Fong. Ik vind dit een van de beste bar/restaurants in Hong Kong, het eten is heerlijk, en de drankjes ook. De drankjes zijn wel erg duur, de margaritas beginnen bij 65 HKD en lopen op tot wel 250 HKD :\, maar ja, dan heb je ook wat. Ze hebben er zo'n 100 soorten tequila, en alle margeritas worden gemaakt met vers fruit, etc. Dus iedereen die op bezoek wil komen, moet verplicht een bezoek met ons afleggen aan dat restaurant ;).

Na het mexicaans eten was het tijd voor de barren. Rond 12 uur zijn we van Lang Kwai Fong naar Wan Chai vertrokken, dit is het meer 'ruigere' uitgaan in Hong Kong, hier zitten ook alle vage barretjes e.d. Maar daar zijn wij niet heengeweest, nette jongens als we zijn, zijn we gewoon naar een normale bar geweest. We hadden daar afgesproken met een aantal andere mensen. De bar heette de Kangaroos en zat vol met Australiers en Engelsen. We hebben daar nog een australier ontmoet, aardige jongen, en daar gaan we binnenkort een keertje mee pokeren.

Een erg geslaagde avond dus gisterenavond. We waren laat thuis, lagen pas om 4 uur in bed. Ik zal Bart dadelijk als hij wakker is, vragen om het lang beloofde filmpje op de site te zetten, dat moet nu wel gaan lukken, want we hebben een behoorlijk snelle (voor de technische mensen: 10MBPS down en 1MBPS up) verbinding, dus is goed te doen.

PS: ben benieuwd of ik Bart overtref met de lengte van dit bericht :).

1 comment:

  1. Zooooo, dat is even een verhaal. In eerste instantie dacht ik dat Bart aan het tikken was geweest. Blijkt het Patrick te zijn geweest, jongen je hebt jezelf overtroffen :) Wel een leuk verhaal en ja hoor er wordt 2x per week gepoetst. 'Hebben' jullie toch je ama dus. Zal straks terug in Nederland wel weer tegenvallen heren, alles weer zelf doen ;)
    Gr, Gert-Jan

    ReplyDelete