Friday, December 29

Onze band met de aarde

Daar wij homo sapiens met twee benen geboren zijn, wordt van ons verwacht om op deze aardkloot rond te lopen. Onze natuurlijke neiging om aarde onze voeten te voelen zien we goed terug in een aantal voorbeelden. Astronauten kunnen slechts een aantal maanden daarboven in de leegte verblijven, velen kennen wel de term zeeziek en uiteraard mag niet vergeten worden dat onze voedselproductie met name op vasteland plaatsvindt. Grond is onze habitat. Daarom zijn wij dan ook met ons apartement van de 16e verdieping naar de 11e verdieping gegaan...

Helaas...

het is gedaan. Helaas voor die arme Chinezen, dit duo komt naar Hong Kong. Eindelijk is ook Patrick zijn visum goedgekeurd. Snel als het in Hong Kong gaat, is ook direct het apartement geregeld. We zitten op de 16e verdieping en hebben gedeeltelijk uitzicht op zee, wat dus mooi is :).

Hoezeee!

Thursday, December 28

We gaan verhuizen

En we zijn nog niet eens in het ene appartement ingetrokken. :-) We hebben vanuit Assembléon een erg mooi ander appartement aangeboden gekregen. Ditmaal wel een volledig serviced apartment, dus met alle gemakken voorzien. Het gebouw ligt ditmaal niet op Hong Kong Island, maar op Kowloon, het schiereiland. Op de (vernieuwde) Google Maps is het gebouw nog in aanbouw. En ja, goed geraden, het is dat ding in de vorm van een h.

Friday, December 22

Slecht nieuws...

... voor de ijskappen van de aarde. Ik kan met vrij grote zekerheid vertellen dat door de uitstoot van uitlaatgassen van het vliegtuig dat ik zal nemen het millieu weer een stukje geschaad zal zijn door opwarming van de aarde. Maar wie boeit dat?! "Good new for Bart" vond ik daarnet in mijn mailbox! En jawel, dat betekent dat ik mijn training visa approval heb ontvangen! :-D Hiep hiep hoera! Een witte kerst!

De goedkeuring voor Patrick komt waarschijnlijk ook zeer snel, gezien het immigratiekantoor hier ook positief over was en dit zo snel mogelijk afgehandeld wilde hebben.

Thursday, December 21

Het aftellen gaat door

Nu school afgerond wordt en vandaag de laatste lesdag was, begint het allemaal wel erg dicht in de buurt te komen. Ik kan het haast niet beseffen dat we over ongeveer twee weken al in het vliegtuig zitten. Tenminste, als we door de douane komen... Ik zal mijn waterpistooltje dus maar thuis laten. ;-) Voor zover nog niets gehoord over het visum, maar een zeer witte kerst kan er dus nog wel in zitten...

Friday, December 15

Bezoek ons appartement!

Het internet schijnt de wereld een stuk kleiner te maken en zodoende wordt het ook mogelijk om eens een bezoekje te brengen aan ons appartement (dat we op het oog hebben). Op Google Maps wel te verstaan. Ben je de gelukkige bezitter van Google Earth, dan kun je deze placemark downloaden en vervolgens ook de berg die aan onze flat grenst in 3D zien.
Onze flat is overigens gemakkelijk te herkennen, het is de enige in de buurt met een zwembad ernaast. :-9
Mocht je het overzicht hebben verloren: het appartement is gelegen aan de westkant van Hong Kong Island.

Papierwerk

Sjonge, er komt toch wel heel wat bureaucratie bij kijken om alles te regelen voor vertrek. Digitaal paspoort aanvragen, visum aanvragen, appartement zoeken, OV-kaart om laten zetten in een vergoeding, huur opzeggen, verhuizen, post laten doorsturen, speciale studentenverzekering regelen, IB-Groep op de hoogte stellen van vertrek, aangifte Inkomstenbelasting voorbereiden, compact fototoestel aanschaffen, stageformulieren afhandelen, telefoonabbo voor een half jaar verschenken aan iemand, lenzen checken en alvast ophalen, en dan nog iedereen op de hoogte stellen uiteraard. Het scheelt dan wel weer dat Assembléon het gevonden appartement afhandelt, de reis boekt en vooral het visum regelt. Gelukkig is alles dubbel en dwars de moeite waard! :-)

Thursday, December 14

Vliegtickets geboekt

Zow... voor alle honderd-duizenden lezers van deze blog; eventjes een update. We hebben gisteren namelijk onze vliegtickets geboekt, we vliegen via Londen met British Airways naar Hong Kong. We vertrekken op 5 januari, en zullen dan 6 january smiddags in Hong Kong zijn :D.


Dus stap 1 is gemaakt. Nu stap 2 en 3 nog, namelijk goedkeuring krijgen voor de visa's, en daarna het apartement nog. Goedkeuring voor de visa's wordt eind volgende week verwacht, dus houdt deze site goed in de gaten :).

Tuesday, December 12

Daar gaat ie dan!

Jawel, jawel. Geloof het of niet, maar dit is het eerste bericht op onze weblog! De wereld stond stil, CNN rapporteerde "Breaking News!", alle krantenkoppen over de hele wereld schreeuwden ervan, en de telefoon rinkelde 24/7. Dit is dan ook het begin een geweldige reis naar Hong Kong en de rapportages daarvan.